Peti put vatra…

S obzirom da Vas sve kao nešto zanima, pa me pitate kako to dugo ne pominjem u blogu (a sami nikako da odete, jelte?:-) napisati ću vam dvije tri rečenice o jučerašnjem petom po redu (u seriji) hodanju po žeravici, koje smo izveli kolega iz udruge i moja malenkost (njemu je isto peti u seriji), a bila je i kolegica kojoj je ovo treći put, s napomenom da je preskakala neke mjesece koje smo mi bili. No, to nije bitno, samo statistički da napomenem, a ujedno nemam pravo iznositi njihove stavove, pa ću se držati svojeg.

Kao prvo, koja je korist ako ja nisam noćas vodio ljubav sa vašom ženom (ili dečkom 😉 ili s vama zajedno, da pitam kako vam je noćas bilo? Možemo eventualno razmjeniti mišljenja o nekim pozama koje bi nam mogle koristiti, jel tako? Pod uvjetom da i ja radim te stvari, ako ih ne radim Vaše iskustvo s pozama mi, osim voajerski, ne služi bognakako. Naprotiv, pomaže mi da se osjećam “neuspješno”, jer ja to ne radim a očito bi htio čim pitam. Dakle, ako Vas zanima kako je to hodat po žeravici, tamo vam je majstor Neven pa ga pitajte kad je slijedeći termin.

Pitate da li mi to pomaže. Da, pomaže mi, jer nam pomaže svaka stvar koja je ugodna i korisna, i u kojoj imamo namjeru da napredujemo kroz nju. Meni je ova radionica super, i samim tim na njoj mi je dobro. Svaki puta odlazim sa nekim novim iskustvom i saznanjem. Svaki puta je tamo neka nova dobra i zabavna ekipa. Da nisam “spržen” to sam vam odmah prvi puta rekao i napisao. Dakle ne vidim razloga da ne probate i sami. Ili radije idite plivat u bazen, možda ovo nije za Vas, samo se sjetite da i u bazenu možete potonut ako ste baš loš plivač i prepuni straha. Tada Vam treba trener za plivanje. Tako sad dolazimo do poante.

Trener. Da, treba vam trener za svaki sport, poželjno je da je dobar i predan onom što radi,  kao uostalom i pekar (ljekar, apotekar…) koji bi trebali raditi dobro to što rade pa bi klijent bio zadovoljan i imao koristi. E, pa moje mišljenje koje možda jedino i trebate znati da bi znali “sve što vam treba” o hodanju po žeravici, je to da je Neven – majstor vatre, dobar i predan trener. Koncentriran je na sve što se događa na radionici, zabavan je i duhovit kad to treba biti, i to što radi, radi dobro. Dakle u njega možete imati povjerenja. Ostaje pitanje možete li imati  povjerenja i vjere u sebe.

Ovaj seminar vas vodi na put na kojem možete upoznati sebe, nije nužno da će vam se svaki dio “vas” svidjeti, kao što vam se neće svidjeti ni kad vas vatra MALKO pecne i upozori na neke stvari, ali nije nam se svidjelo ni kad nam je mama izvukla uho, davno, kad smo prosuli šećer po podu, al je bilo korisno; ono što je dobro je da na takvim radionicama možete učiti da se korigirate, ako treba. Što ne znači da ste loši. Recimo da ste shvatili da imate kakicu od goluba na rukavu, i što bi tu bilo loše. Loše je ako to ne znate ili nećete da vidite (da si priznate). Ako znate, uzmete pa operete. I to je to.

Tako lako? Da, skoro. Nekad je kakica malo skorena, pa zna potrajat 😉

Pillot

Druge tekstove ovog bloga potražite OVDJE

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.