Naredbe koje otklanjaju probleme i bolesti

Misli predstavljaju određenu vrstu informacija koje mogu biti uzrok mnogih negativnih stanja, bolesti, neprilika ili negativnih zbivanja bilo koje vrste.

Kada su informacije kojima raspolažemo i koje šaljemo sebi i drugima pozitivne, sve je u balansu i naše zdravstveno stanje je optimalno. Ali ako su informacije negativne, one mogu uzrokovati niz neugodnih stanja i događaja.

Problematici otkrivanja negativnih informacija, dijagnosticiranju zdravstvenih i drugih posljedica, kao i vraćanju na prvobitno – zdravo stanje, ruski znanstvenik Genadij Jakovljević Temnjikov, doktor medicinskih i socijalnih nauka, psihoterapeut, profesor i akademik posvetio je više od trideset godina rada.

Tehniku koju podučava na osnovnom seminaru dr Temnjikov je nazvao sedam magičnih riječi. U pitanju su zapravo šifre ili kodovi koji imaju moć da u našem sustavu pokrenu određene procese i akcije. Precizno definirane informacije u vidu šifri mogu blagotvorno djelovati na naše tijelo i emotivna stanja.

Iako se tehnika zove sedam magičnih riječi, ne radi se ni o kakvoj magiji, već o riječima koje će biti samo naše, koje ćemo sami izmisliti i vezati za određena stanja, i čijom ćemo primjenom, po metodi uvjetnog refleksa, aktivirati određena pozitivna stanja u svom biću. Ovom tehnikom može svatko ovladati, a evo i kako.

Najprije se trebamo izolirati i desetak minuta provesti u potpunoj tišini i miru. Nakon što smo se na taj način fokusirali na sebe, potrebno je da na papiru napišemo sedam osobnih šifri vezanih za sedam stanja koja utječu na programe što ih nosimo u sebi.

Kodovi, odnosno riječi koje ćemo smisliti, treba da budu samo naši, potpuno novi i izmišljeni u trenutku kada pristupimo vježbi, i njih nikada nikome ne trebamo otkriti. Te riječi se trebaju sastojati od tri do četiri slova i ne trebaju ništa značiti, ali ćemo im mi dati određeno značenje.

Prvo stanje za koje trebamo osmisliti osobnu šifru jeste LJUBAV. Potrebno je da se prisjetimo situacije u kojoj smo osjetili neizmjernu ljubav, kada smo, na primjer, bili zaljubljeni ili preplavljeni ljubavlju prema nekoj osobi.

Dok u sebi evociramo tu emociju, na papiru napišemo šifru sastavljenu od tri-četiri slova, koja će od tog trenutka pa nadalje za nas predstavljati asocijaciju za ljubav. Potom, dok smo još u toj emociji, riječ koju smo upravo smislili memoriramo i vežemo za to stanje – zakodiramo je.

Ubuduće kad god u sebi izgovorimo tu šifru, u nama će se automatski pobuditi stanje ljubavi koja ima snagu da naše stanice vrati u prvobitno, zdravo stanje.

Drugo stanje za koje imamo zadatak da osmislimo svoju riječ jeste MRŽNJA. Treba da se prisjetimo osobe ili situacije u kojoj smo osjetili najjaču mržnju, da evociramo to osjećanje i da ga zakodiramo po istom principu po kojem smo to učinili za riječ ljubav. (Ova čarobna riječ je naročito djelotvorna kada su u pitanju virusi i bakterije, koje ne možemo uništiti ljubavlju, ali na njih možemo djelovati mržnjom. To su ionako strani organizmi koji nas napadaju i od kojih, kao i u stvarnom životu, možemo se odbraniti jedino nečim što će ih uništiti. Umjesto da, na primjer, uzmemo antibiotik, upotrijebit ćemo vlastitu negativnu emociju).

Treća riječ je OBNOVA. Prisjetimo se situacije u kojoj smo nešto popravljali, obnavljali, renovirali, rekonstruirali, bitno je da smo to radili sami i da se u nama tom prilikom stvorio osjećaj zadovoljstva onim što smo stvorili ili čemu smo promijenili namjenu. Zakodirajmo svoju riječ i za to stanje.

Četvrto stanje je AKTIVACIJA I STIMULACIJA – ponovno oživljavanje nekog uspješno obavljenog scenarija. Potrebno je da se prisjetimo situacije u kojoj smo bili izuzetno aktivni i motivirani, kad nam je unutarnja stimulacija pomogla u postizanju nekog uspjeha. Na primjer, zahvaljujući unutarnjoj snazi postigli smo izuzetan uspjeh u sportu ili smo spremili ispit za jako kratko vrijeme, uspješno obavili neki zadatak, stigli na određeno mjesto i slično.

Peto stanje koje trebamo zakodirati je UNIVERZALNA MATRICA, a odnosi se na našu najbolju verziju sebe iz razdoblja kada smo imali oko 19 godina. Tada smo bili na vrhuncu snage, stvaralačke energije i entuzijazma.

Sjetimo se kako je to bilo kada smo bili ljepši, vitalniji i zdraviji nego ikad, kada smo postizali vrhunske rezultate iu svim poljima briljirali ili, ako nikada nismo bili u punoj mjeri zadovoljni sobom, zamislimo idealnu verziju sebe u mladalačkom dobu. Kada nas obuzme zadovoljstvo sobom, tu emociju vežemo za petu magičnu riječ i trajno memoriramo.

Šesta slika je slika IDEALNE ŽENE. Svako ljudsko biće u sebi sadrži i karakteristike suprotnog spola. Zato je važno da u sebi osvijestimo model koji gajimo vezano za oba spola. Idealna žena za nas može biti fantazija ili netko tko stvarno postoji, jedino je važno da ima apsolutno sve osobine koje, prema našem osobnom viđenju, predstavljaju savršenu osobu.

Kada zamislimo sve superiorne fizičke, mentalne, emocionalne i duhovne karakteristike i osobine takve osobe, mentalno se povežemo s tim imidžom i kreiramo svoju šestu magičnu riječ.

Sedma slika je lik IDEALNOG MUŠKARCA. Njega izmaštamo po istom principu kao za idealnu ženu i vežemo za posljednju – sedmu magičnu riječ.

Kako izdati naredbu prema kojoj će se vaše stanice ponašati

Kada naših sedam osobnih riječi spojimo s navedenim stanjima, imamo mogućnost da prekinemo bilo koju neugodu, bol, krvarenje, strah, bijes i da to promijenimo.

Šifre koje smo smislili predstavljaju svojevrsni program (pravilne podatke i naredbe) koji, kada se aktivira, vraća organizam u optimalno stanje.

To funkcionira po principu uvjetovanosti, svaki put kada u sebi izgovorimo zamemoriranu riječ, ona će predstavljati naredbu prema kojoj će se naše stanice ponašati.

S obzirom na to da sve šifre koje smislimo utječu na naše blagostanje, i stanice će početi da se ponašaju u skladu s tim. Doktor Temnjikov nam je kroz nekoliko primjera objasnio kako se ova tehnika primjenju u praksi.

“U slučaju potrebe program pokrećemo tako što u sebi izgovorimo riječ start. Time dajemo signal svom mozgu da reagira i da se otvori za daljnje akcije. Zatim usmjerimo pažnju na emotivnu nelagodu koju osjećamo, izgovorimo u sebi šifru za prvo stanje – ljubav, i onda ponovo vratimo pažnju na osjećanje. Nakon nekoliko minuta tenzija će početi opadati, anksioznost će se znatno smanjiti a naše biće bit će preplavljeno stanjem ljubavi i dobrobiti.

Ako se, na primjer, povrijedimo i pođe nam krv, upotrijebit riječ obnavljanje. Jasno je da će se naše tkivo bolje obnoviti ako aktiviramo baš ovu riječ. Međutim, ukoliko krvarenje i bol ne prođu u roku od četiri minute, prelazimo na neku drugu riječ – ljubav, recimo. Naime, događa se da neka šifra ne djeluje optimalno u određenoj situaciji i tada možemo aktivirati bilo koju od sedam riječi. Jedna će sigurno imati utjecaj kakav želimo.

Isto tako, ako imamo stanje s kojim ne možemo nikako izaći na kraj, kao što je bijes, možemo izmisliti svoju magičnu riječ za to i da je aktiviramo svaki put kada osjetimo nalet bijesa koji prijeti da nas izbaci iz ravnoteže. ”

Ova metoda je osobito korisna ako je primjenjujemo na sebi, ali je isto tako djelotvorna ako radimo s najbližima. Ako nam dijete padne i zadobije ranu, istu tehniku koju bismo primijenili za sebe primijenimo i na njega kako bismo zaustavili krvarenje.

Pritom je važno da ne paničimo, već da se u punoj mjeri fokusiramo da djetetu, ili nekom drugom, pomognemo. Panikom, kao što znamo, ne dobivamo ništa, samo ćemo dodatno komplicirati situaciju, a prisebnošću i konkretnom akcijom možemo promijeniti sve.

Da bi ova tehnika djelovala, potrebno je da je redovito prakticiranje, a s praksom su neminovni i rezultati. Ipak, postoje i situacije kada neka zdravstvena ili psihička stanja neće moći biti iscijeljena ovom tehnikom, ali će svakako biti poboljšana, i tada treba primijeniti neku od službenih terapija.

Službena medicina se ne kosi s primjenom tehnike koju smo opisali, kao ni sa brojnim naprednijim tehnikama koje podučava dr Temnjikov. Tako je, primjerice, ponekad potrebno da se zloćudni tumor odstrani kirurškim putem, a korištenjem sedam magičnih riječi mi možemo utjecati na to da se zloćudne stanice ne razmnožavaju i da generalno organizam bude zdrav.

Autor: Marija Perić Mitić za lovesensa.rs