MOĆ PAŽNJE

Koliko si svjestan kuda ide tvoja pažnja?

Ovo je vrlo važno pitanje.

Zašto?

Zato jer pažnjom oblikuješ i kreiraš svoju stvarnost. Jednostavan primjer ove tvrdnje bi bio briga za npr. cvijeće. Ako ga redovito zalijevaš, dohranjuješ, tj. posvećuješ mu PAŽNJU, tada ono raste, buja, cvjeta. Međutim ako mu uskratiš pažnju ono uvene i na taj način polako nestane iz tvoje stvarnosti. Isto to se događa sa svime u tvom životu. Sve čemu pridaješ pažnju raste, manifestira se, a brzina rasta i kvaliteta ovise o intenzitetu pažnje koji si mu dao. Pažnjom kreiraš i pozitivno i negativno kod kojeg, sa gledišta energije stvaranja, nema razlike.

Budući se “nalaziš” u nevidljivom polju energije stvaranja ili bolje rečeno energije prisutnosti koja je po svojoj prirodi neutralna, svojom pažnjom daješ toj energiji naputak u što želiš da se ona oblikuje. Oblik može biti bilo koja situacija, odnos sa drugim bićem ili predmetom, fizički objekt, određeno st

anje tijela (bolest)…bilo što.

Zašto ta energija reagira na tvoje naputke?

Pa zato jer si ti Svijest koja je po svojoj prirodi Kreator, a kreira pomoću materijala koji se naziva energija stvaranja ili energija prisutnosti. Ona je poput mase za modeliranje dok si ti onaj koji modelira.

Zato pazi čemu daješ pažnju!

Ako u svom životu želiš ostvarenje sreće, mira, zajedništva, zdravlja, obilja…onda ne usmjeravaj pažnju na gledanje vijesti koje su prepune negativnih koncepata, ne razmišljaj o bolesti već se okreni kretanju, šetnji, uživanju u prirodi, druži se sa ljudima, a izbjegavaj tračeve…oni ne doprinose zajedništvu. Ako želiš obilje čak i ono materijalno onda ne usmjeravaj pažnju na misli i trenutne okolnosti koje ti govore i pokazuju kako ti nešto nedostaje umjesto toga osvrni se na sve ono što u životu trenutno imaš i budi sretan i zahvalan na tome…to će ti donijeti još više obilja.

TI SI JEDINI KREATOR SVOG ŽIVOTA!

ZATO PREUZMI ODGOVORNOST ZA ONO ŠTO STVARAŠ!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.