Konačno suočavanje s najvećim strahovima i problemima!

Prati nas osjećaj tjeskobe, već neko vrijeme. Prati nas neki neobjašnjivi teret na grudima, u svakom udahu, i sve češći lažni osmijesi. Pokušavamo izbjeći radoznala pitanja i zadiranje drugih u neke samo naše intime. Mjesec će u Djevici biti od prvog ožujka (06:58 sati), pa do trećeg ožujka (09:20 sati). Vrhunac je 02.03. u 01:51 sati.

Možemo drugima biti primjer sretnih, bezbrižnih i radosnih osoba. Možemo, jer smo usavršili skrivanje, mijenjanje teme i osmijehe koji ne govore istinu. No, istina je da nas skoro svaki udah boli. Istina je da su koraci sve teži. Čini nam se kako se zidovi koje smo podigli počinju pomicati, ali prema nama. Guše nas, sputavaju i suočavaju. A najmanje se od svega želimo suočiti sami sa sobom.

I pričati ćemo o samospoznaji. Savjetovat ćemo druge kako je to osnova svakog narednog uspješnog koraka. Sve ćemo to raditi. Samo se sa sobom nećemo upoznati. Bježimo. Od mana, od slabosti, od jednom donesenih pogrešnih odluka, od krhkosti i rana koje ne mogu zarasti. Željeli smo izabrati najbolje po nas. I, vođeni tim uvjerenjem, sami smo sebi pripremili “živo blato”, u koje već danima unazad lagano tonemo. A, izazovi su tek pred nama.

Pun Mjesec u Djevici odvit će se na 11. stupnju ovog znaka. Svi oni koji imaju Ascendent (podznak) ili neku planetu na oko 11. stupnja Djevice, mogu očekivati da će dublje pod svojom kožom osjetiti djelovanje ovog punog Mjeseca. Također, i oni koji imaju Ascendent ili neku planetu na oko 11. stupnja Riba (aspekt opozicije), ali i Blizanaca ili Strijelca (aspekt kvadrata), mogu očekivati izvjesne promjene. Najblaže dodire ovog punog Mjeseca osjetit će svi oni koji imaju Ascendent ili neki planet na oko 11. stupnju Vage ili Raka (aspekt sekstila), ali i Jarca ili Bika (aspekt trigona).

Čemu će nas učiti utjecaj punog Mjeseca u Djevici? Prije svega, suočit ćemo se s iskonskim strahovima. Sa svim onim situacijama od kojih bježimo, jer nismo sigurni kako bismo se snašli u njima.

Strah od neizvjesnosti, od nepoznatog, od potencijalne greške, jeste jedna od ključnih karakteristika Mjeseca u Djevici. Mada vam osobe s ovim Mjesecom to nikada ne bi u potpunosti priznale. Oni ne vole svoje greške. Ne vole kada im netko ukaže na pogrešan postupak ili korak. To ih duboko povređuje. Jer uvijek teže najboljem i najispravnijem. I, nije tu u pitanju ni gram gordosti. Nikako. Jednostavno, ove osobe uvijek teže ispravnoj odluci, čistoj savjesti i savršeno obavljenom poslu. Ukoliko nije savršeno, nije dobro. I tu nastaju problemi.

Kada je sve odlično, Mjesec u Djevici bit će divno društvo. Ali, ako makar jedna stvar nije dobra, sve ono što jest – past će u vodu, i osoba s Mjesecom u Djevici zapada u svoje stanje pretjerane osjetljivosti i zabrinutosti. Ni to vam ovi ljudi nikada ne bi priznali. Oni brinu. Oko svega. Najviše im smeta kada od drugih čuju riječi: “Ne brini”, a svjesni su da ih drugi izgovaraju s razlogom.

 

Svakako da je Mjesec u Djevici jedan od najboljih za učenje, jer njih zanima svaki detalj. Osobe s ovim Mjesecom sjajni su prijatelji. Jer nitko kao oni neće se brinuti za vašu dobrobit, za vašu čistu savjest i ispravne postupke. Nitko kao oni neće se brinuti za vaše dobro zdravlje i mir.

Također, ove osobe uvijek će vam reći čistu istinu. Nije to apsolutna i mračna istina Škorpiona, nije ni jasna istina Jarca, ovo je moralno čista istina Mjeseca u Djevici. Pritom, osobe s Mjesecom u Djevici, iako djeluju kao previše mirne i povučene, kada su u društvu osoba koje najviše vole, to uopće nisu. Iznenadit će vas ludost ovih osoba.

Sve navedene karakteristike, pokazuju nam što bismo mogli očekivati od djelovanja punog Mjeseca u Djevici. A njegov utjecaj osjećati ćemo i tjednima nakon egzaktnog aspekta. Jer pun Mjesec obrazuje se kao opozicija između Sunca i Mjeseca.

Narednih dana intenzivnije nego ikada do sada osjećati ćemo valove neprijatnog strujanja nekih spoznaja koje nam nisu omiljene. Nalazit ćemo se u situacijama kada činimo greške, koje ne umijemo objasniti ni sebi ni drugima. Iako smo bili uvjereni da smo sve uradili baš kako treba, neko će pronaći grešku u našim naporima i osporiti će naš trud. A na nama je da odaberemo na koji način ćemo se boriti protiv vjetrova koji idu pravo na nas. Hoćemo li se povući? Ili ćemo promijeniti ono što nije dobro i nastaviti jači, bolji i ambiciozniji.

Tranzitno Sunce, Merkur i Venera su u Ribama i u aspektu opozicije s tranzitnim Mjesecom u Djevici. Samim tim, pratit će nas neriješene emotivne situacije, neobjašnjivi odlasci i odgovori koje nismo dobili. Mnogo je onih koji će ponovo sresti nekoga od koga bježe prethodnih mjeseci, pa čak i godina. A neće vam priznati da je to istina. Uvjeravajući i sebe i druge da tišina nije bijeg, i da čupanje emocije uspješno gasi svaki osjećaj.

Mnogo je onih koji će se osjetiti stjerani u kut i biti primorani suočiti se s problemima, s greškama, s neriješenim situacijama i s onim što budi strah. A buđenje tog straha djelovat će nam kao buđenje neke zvijeri, čijeg prisustva nismo bili svjesni dok se nismo imali gdje skloniti.

Tranzitni Mars je u Strijelcu, i s Mjesecom u Djevici obrazuje aspekt kvadrata. Bol će nas pratiti, kao jedna od nuspojava ovog punog Mjeseca u Djevici. Ali, taj osjećaj pomoći će nam da doživimo izvjesnu katarzu i da svaki naš korak koji nakon toga bude slijedio, bude uspješan i obasjan magijom.

Tranzitni Jupiter u Škorpionu s Mjesecom u Djevici obrazuje aspekt sekstila, i pomoći će nam da izvučemo najbolje lekcije od ovog punog Mjeseca. Pomoći će nam i da uspijemo u onome čemu smo srcem pristupili. Pratit će sretne okolnosti i sve one ljubavi koje kao zalog imaju samo čistu emociju.

Pun Mjesec u Djevici poništit će sve laži, izgovore i spriječiti će svaki pokušaj bijega. Aktivirati će sve zaštitne instinkte, i probuditi svaki potisnuti strah. Suočavanje sa svim tim neće biti bezbolno i lako, ali je krajnje neophodno. Željeli smo živjeti istinu, čistu emociju i pratiti ritam srca?

Pun Mjesec u Djevici pruža nam priliku za to.

Astrolog: Rajna Cvetković