Kako znati je li vrijeme za odustajanje?

Ostati na trenutnom poslu ili pokupiti stvari? Boriti se za ostanak u vezi ili krenuti dalje? Prekinuti prijateljstvo ili uložiti još malo? Toliko je u životu prilika za odustajanje. Hrabri ostaju, ali i svaka promjena donosi nešto dobro. To znaju svi koji su se više puta u životu odvažili – i odustali. Kako znati da je vrijeme za odustajanje?


Kad drugi od vas očekuju da budete ono što niste. Ne mijenjajte svoju osobnost (ne govorimo o lošim navikama i sl.) ni zbog koga i ni zbog čega. Zar nije lakše ispuniti prazninu u svom životu nego skupljati dijelove razbijenog identiteta? Ostavljen posao ili osoba u prvom momentu će vas rastužiti i razoružati, ali ubrzo ćete biti sasvim novi, bolji i puni elana kad u vaš život uđu nova lica i poslovi.

Kad ste u društvu osoba koje jedno pričaju, a drugo rade. Uvijek je bolje biti sam nego u lošem društvu. Bilo da se radi o kolegama ili prijateljima, okružite se ljudima koji vam pomažu da idete dalje i gledate naprijed.

Kad vas drugi često iznevjere. Ako ste skloni vjerovati ljudima bez obzira da li to zaslužuju, morate promijeniti taktiku. Svatko je bio iznevjeren i to je odlična škola jer vas uči da u životu prepoznate „korov“ i isti iščupate.

Kad drugi ne vide koliko vrijedite. Ovo sebi ne smijete dozvoliti. Što prije napustite ovakvo okruženje da se kasnije ne bi pitali:“Zašto ovo nisam napravio ranije, puno ranije?“

Kad ne dobivate šansu da kažete svoje mišljenje. Argumenti spašavaju svaki međuljudski odnos dok ga neizgovoreno ubija. Iznosite svoje misli i ideje da se kasnije ne bi kajali.

Kad vam je sasvim jasno da ne volite posao ili poziciju na kojoj ste. Svatko mudar će vam savjetovati da je bolje da budete neuspješni u onome što volite nego uspješni, a nesretni jer ne volite svoj posao. Riskirajte. Dajte sebi šansu. Pravite greške i puno ćete naučiti, pa ćete se na kraju veseliti svakom poslovnom danu.

Kad uhvatite sebe da živite u prošlosti. Svi se strahovi, neizvjesnosti i suze zaboravljaju. Bitno je sada i danas. Život nije osveta i kontrola. Sve se u životu namjesti tamo gdje mu je mjesto. Zato, prošlost neka ostane iza vas, takva kakva je, a vi se osmjehnite ovom sada i dajte najbolje od sebe.

Nevjerojatan je osjećaj koji sobom donose promjena i odustajanje (kad i ako je vrijeme).

Kad prođe ono najgore, osvrnite se i zapitajte:“ Kako sam samo uspio proći kroz sve to?“…

Odgovor će vam reći koliko ste jaki i koliko idete naprijed u svom životu.

bizlife.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.