Kako (i zašto) učiniti Hrvatsku energetski nezavisnom

U petak 30. studenog 2018. od 10 do 14 sati u Zagrebu će se u velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva održati okrugli stol pod nazivom

„Kako (i zašto) učiniti Hrvatsku energetski nezavisnom – ususret novoj klimatskoj konferenciji COP 24”.

Organizator okruglog stola je Hrvatski panel za klimatske promjene (osnovan u prosincu 2014. g.), uz (preko EUKI projekta) financijsku podršku njemačke vlade i logističku podršku udruge Eko Kvarner.

Želja organizatora je ukazati javnosti na važnu klimatsku konferenciju (COP 24) koja uskoro započinje u Poljskoj, ali i (što je puno važnije) na sve izraženiju potrebu da (i) Republika Hrvatska pokrene proces prilagodbe već započetim klimatskim promjenama i sa tim povezane energetske tranzicije.

Kao posebnu vrijednost okruglog stola ukazat ćemo na sasvim razvidnu mogućnost da se prilikom realizacije ta dva procesa osmisli i realizira novi razvojni ciklus hrvatskog gospodarstva, kao što su to već uspješno napravile mnoge razvijene zemlje (Njemačka, SAD, Kina, Francuska, Danska,…).

U radu dva panela okruglog stola sudjelovat će za tu problematiku trenutno najjači hrvatski eksperti, s kojima se nakon završetka okruglog stola možete umrežavati na prigodnom domjenku.

Na raspolaganju smo Vam za sve dodatne informacije na ovom mailu i na brojevima
051 847 648, te 0912847648 i 0912847652.

Morski pozdrav

Marijana Cvijetić Piršić

Eko Kvarner
Primorska 10
51512 Njivice
Otok Krk
Croatia

http://www.cccp.com.hr/index.php

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.