Kada namjeru i želju spojimo s OVIM, dobit ćemo SVE što želimo

Svaki je problem sjeme novih mogućnosti za neko veće dobro. Jednom kada usvojite ovu percepciju, otvara se čitava lepeza mogućnosti, što održava na životu stalan osjećaj divljenja i uzbuđenja. Samo prakticirajući ovaj moćan zakon, možete imati veselje u životu, a tada se obilje manifestira spontano i bez napora!

 

Šesti spiritualni zakon uspjeha, Zakon odvajanja, kaže kako put prema dobivanju bilo čega vodi preko raskidanja naših vezanosti za cilj.

To ne znači odustajanje od namjere za manifestiranjem; niti odustajemo od namjere, niti odustajemo od želje. Odustajemo samo od našeg vezivanja za cilj. Onog trenutka kada usmjerenu namjeru spojimo s konceptom nevezanosti – dobit ćemo što želimo.

Odvojenost ili nevezanost proizlazi iz naše unutrašnje mudrosti i potpunog uvjerenja kako smo tek dio obrasca manifestacije više inteligencije.

Kada vam okolnosti naizgled ne idu u korist, jednostavno odustanite od vlastitih ideja kakve bi one trebale biti i znajte kako u našoj ograničenoj spoznaji ne možemo vidjeti sinkronističke, harmonične obrasce Kreacije, čiji smo dio.

Vezanost, s druge strane, podrazumijeva sumnju i nepovjerenje u inteligenciju prirode i njene beskonačne organizacijske moći. Vezivanje je melodrama ega, bazirana na strahu i nesigurnosti, što proizlazi iz neznanja o moći Sebstva.

Oni koji traže sigurnost čitav je život bezuspješno naganjaju jer sigurnost ne može doći iz materijalnog.

Ljudi kažu: “Kada budem imao milijun dolara, bit ću financijski neovisan i tek ću tada biti siguran”. No to se nikada ne dogodi.

Vezanost za sigurnost i novac samo stvara dodatnu nesigurnost, bez obzira koliko ga imali u banci. Traganje za sigurnošću je stoga samo vezanost za sigurnost i poznato, a “poznato” je zatvor sastavljen od naših prijašnjih uvjetovanosti. Sloboda od prošlosti leži u samim temeljima mudrosti nesigurnosti.

Bez nesigurnosti, život je tek puko ponavljanje starih i potrošenih sjećanja. U tome nema napretka, a bez napretka ostaje samo stagnacija, entropija i postupno propadanje.

U drevnim tradicijama rješenje ove dileme leži u našoj spremnosti da se odvojimo od poznatog, zakoračimo u nepoznato i predamo naše želje kreativnom umu koji orkestrira ples Kreacije.

U nepoznatom leži polje svim mogućnosti, uvijek svježih, uvijek novih, uvijek otvorenih prema stvaranju vlastitih željenih manifestacija.

Ovo je polje sposobno koordinirati beskonačan broj pojedinačnih prostorno-vremenskih događaja koji će u konačnici dovesti do željenog rezultata. Ali kada se naše namjere zaključaju u tvrd mentalni sklop – gubimo fluidnost, fleksibilnost i kreativnost koje su u Kreaciju prirodno ugrađene.

Prava svijest obilja odražava se u našoj sposobnosti da imamo što god poželimo, kada god to poželimo, s najmanje uloženog napora. Odvajanje, odvojenost, nevezanost je sinonim za “svijest obilja” pošto s odvajanjem dolazi sloboda stvaranja. Kako ćemo stvarati ako se, puni tjeskobe, stalno lovimo i vezujemo za staro?

Zakon odvajanja se ne petlja u postavljanje ciljeva. Još uvijek imamo namjeru prijeći od točke A do točke B no između te dvije točke leži beskrajno polje mogućnosti.

Uključimo li u proces koncept prihvaćanja nesigurnosti, smjer možemo i promijeniti ako po putu nabasamo na neki još viši cilj ili smislimo nešto još uzbudljivije. Kada osjećamo nesigurnost – na pravom smo putu. Tek je to plodno tlo za čistu kreativnost i slobodu.

Kako primijeniti Zakon odvajanja? Započnite vježbajući odvajanje od miješanja u proces manifestacije. To znači da kad god naiđete na problem – ostanete svjesno i čvrsto uzemljeni u mudrosti nesigurnosti, dok istovremeno s iščekivanjem promatrate kakvo će rješenje iskrsnuti.

Ostanete li odvojeni od problema nećete se osjećati pozvani nametati vlastita rješenja. Ovo nadalje omogućuje ostajanje spremnim i budnim na različite opcije i mogućnosti, a kada se one dogode – bit će neobično moćne i uzbudljive.

Stanje budne spremnosti susrest će se s postavljenim ciljevima i namjerama, omogućujući vam da nove okolnosti iskoristite s kakvim god se problemima suočili u životu.

Svaki je problem sjeme novih mogućnosti za neko veće dobro.

Jednom kada usvojite ovu percepciju, otvara se čitava lepeza mogućnosti, što održava na životu stalan osjećaj divljenja i uzbuđenja.

Samo prakticirajući odvajanje možete imati veselje i smijeh. Tada se obilje manifestira spontano i bez napora.

manifestiranje.com

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.