Izložba fotografija

POZIVNICA

Izložba fotografija Dizdarević + Dokmanović

svečano otvorenje izložbe u Muzeju grada Rijeke

u četvrtak, 10. 3. 2016. u 19 sati

ČUJ IRAN – izložba fotografija Dražena Dizdarevića

 

Fotograf i snimatelj Dražen Dizdarević (30), rođen je u Kairu, završio je Liceo artistico u Bergamu, a studirao Digital Film Making na SAE Institutu u Ammanu i Beogradu, te diplomirao na Middlsex University u Londonu.

Njegov je film “Balada o nadi” prikazan u programu Forum na Festivalu u Berlinu, a kao kamerman učestvovao je u projektu Arte Channel o nobelovcu Dariu Fou. Fotografije s Bliskog istoka objavljivao je u zagrebačkim i sarajevskim časopisima.

 

Ova je izložba, Čuj Iran, njegova prva samostalna izložba fotografija, isprva postavljena u Galeriji “Java” u Sarajevu, a potom i u galeriji BNZH u Zagrebu.

Riječ je o seriji dokumentarnih fotografija s putovanja po Iranu u listopadu 2015. Snimao je u Teheranu, Isfahanu, Komu i Kashamu. Susreti s ljudima, sa starom civilizacijom, tradicijom, mentalitetom i povijesnim spomenicima. Dizdarevićeve fotografije iznose osobni pogled na iransku današnjicu koji svakako dolazi u trenutku najveće aktuelnosti i pojačanog zanimanja za istok.

 

 

  1. ožujka – 3. travnja 2016.

ĆO EGIPATizložba fotografija Ranka Dokmanovića

 

Ranko Dokmanović (65) je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studirao povijest umjetnosti i Engleski jezik. Od 1978. član je Udruženja likovnih umjetnika primjenjene umjetnosti Hrvatske, a od 1984. je član Hrvatskog društva likovnih umjetnika – Rijeka. Priredio je šezdesetak samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, te je dobitnik više uglednih nagrada.

 

Ćo Egipat  je serija dokumentarnih fotografija snimljena za vrijeme turističkog posjeta Egiptu 2004 godine sa Olympus amaterskom digitalnom kamerom.Snimao je u  Asuanu, Kairu, Aleksandriji, Luksoru, Edfuu i Kom Ombi.

Njegov fotoaparat i raspoloženja bilježe i arheološke spomenike, fotografije iz života i svakodnevnice u Egiptu i pružaju viziju egzotičnog svijeta koji ga se iznimno dojmio.