Glas intuicije ili glas straha – TKO govori?

Svi mi imamo intuiciju, ali često naša intuicija nije njegovana. Za razliku od toga, naši strahovi su ipak njegovani pa često taj glas bude najglasniji, ako nismo svjesni, piše Forever conscious.


Kad učimo razvijati svoju intuiciju, jedna od najčešćih prepreka je što često ne znamo razlikovati glas intuicije i svoj glas straha.

Društvo uglavnom pokreće strah.

Strah da nećemo biti dovoljno obrazovani, strah da nećemo imati dovoljno novca, strah da nećemo izgledati dovoljno dobro, strah da ćemo doživjeti teroristički napad, strah da ćemo se razlikovati od drugih, itd.

Danas postoji toliko sadržaja koji se temelje na strahu u našem svijetu, da većina od nas nosi ove misli potpuno nesvjesno.

Međutim, kada počnete razvijati svjesnost, vaša linija razmišljanja može postati pozitivnija.

To vam omogućuje da zaista iskoristite svoju intuiciju i vjerujete u poruke koje ste primili.

Dakle, koji su glavni znakovi da radite s intuicijom ili sa strahom?

Rad s intuicijom:

 • Imate unutarnji osjećaj kao da nešto “znate”, umjesto logičnih ili emocionalnih reakcija
 • Poruku odmah osjetite ili čujete, poruka je fluidna i ne ponavlja se
 • Poruka je jasna, gotovo kao da je odgovor crno-bijeli ili kao da ne zahtijeva analizu
 • Poruka je jednostavna i ugodna i djeluje „ispravna“
 • Poruka pruža osjećaj ljubavi i potpore, gotovo je ekspanzivna
 • Poruka je usmjerena na sadašnji trenutak

Rad sa strahom:

 • Uzrokuje osjećaj tjeskobe, može čak izazvati fizičke simptome kao što su glavobolja ili bol u želucu
 • Poruka izaziva adrenalin koji može aktivirati reakciju “bježi ili se bori”, te može učiniti da poduzmete mjere kako bi osjetili olakšanje
 • Poruka može biti vrlo glasna, te se može ponavljati i uzrokovati pretjeranu analizu
 • Poruka kao da ima mnogo varijabli i “što ako”, što može dovesti do konfuzije ili osjećaja zaglavljenosti
 • Poruka je vrlo oštra ili restriktivna
 • Poruka je obično usredotočena na budućnost ili scenarije koji se još nisu dogodili

Najbolji pokazatelj kada radite sa svojom intuicijom vs. strahom je vaš intuitivni glas koji ne stvara fizičku ili vrlo emocionalnu reakciju, dok strah to čini.

Međutim, stvari mogu postati malo komplicirane, jer ponekad nam naša intuicija može šaptati poruku koja uzrokuje strah, te nas ostaviti u velikom intuitivnom neredu temeljenim na strahu.

Ponekad, jedan od načina na koji možete saznati radite li s glasom intuicije ili glasom straha je da vježbate i pratite svoje „ osjećaje iz trbuha“, to najbolje pokazuje s kakvom energijom radite.

No, postoji jedan alat koji može biti najkorisniji – sprijateljite se sa svojim strahom.

Trebamo strah, jer je ono što nas štiti i zaustavlja u opasnim situacijama. Strah također ponekad može biti veliki motivator i može nam pomoći u prevladavanju izazova i prepreka. Strah je također znak da smo spremni riskirati, mijenjati se i rasti.

Strah je zanimljiva zvijer, obično centrirana oko neistina ili stvari koje se još nisu dogodile. To nas dovodi do toga da vjerujemo u ono što nije istina ili da se fokusiramo na negativne rezultate situacije.

To ponekad može biti od pomoći, ali također može biti štetno ako dopustimo da te misli preuzmu kontrolu.

Najbolji način da se sprijateljite sa svojim strahom je da slušate ono što vam vaš strah ima za reći i spoznati njegovu prisutnost. Obično kada to učinite, vi ste u mogućnosti bolje racionalizirati i tada možete shvatiti ima li istine u tome ili se uglavnom ta poruka temelji na neistinama.

Kada slušate svoj strah bez prosudbe, također stvarate više prostora za svoju intuiciju. U stvari, kada možete pomiješati poruke straha s porukama svoje intuicije počinjete stvarati sklad.

Evo nekoliko načelnih koraka koji će vam pomoći u procesu:

1) Održavajte um čistim, čist um je otvoreniji za intuitivne poruke, dok je zatrpan i zauzet um više osjetljiv na poruke koje su zasnovane na strahu.

2) Utvrdite radi li se o strahu ili o intuiciji tako što ćete koristiti svoje osjećaje, a ne logiku.

3) Ako ste identificirali strah, spoznajte i smirite svoje misli pomoću racionalizacije ili meditacije.

4) Ako ste identificirali intuiciju, poduzmite odgovarajuće mjere kako bi pratili svoj osjećaj, ukoliko još uvijek niste sigurni, vjerujte da će se poruka otkriti na vrijeme.

Strah ili intuicija – ne postoji konačna granica, jedina stvar koju možete učiniti je naučiti vjerovati sebi i naučiti voljeti sebe, jer što više to činite, to više mira ćete unijeti u svoj um i svoje srce.

Prijevod: ATMA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.