Dva predavanja s meditacijama

Budistički centar Kailash organizira dva predavanja s meditacijama u ponedjeljak 5. i 12. ožujka od 19 do 20.30 sati u prostorijama Udruge Balans,Ulica Milutina Barača 16/1 u Rijeci 

 
Teme su opća mjesta budističke meditacije a danas sve popularnije – pažnja (mindfulness) i mantra, a voditelj je glavni učitelj Kadampa budizma u Hrvatskoj, Kadam Mark Decker.
 
Svako predavanje započet će kratkom meditacijom na dah. Osim teoretskog dijela, sadržavat će i vođenu tematsku meditaciju, a na kraju i priliku za pitanja i odgovore.

“Svrha meditacije na dah je smirivanje uma i umanjivanje distrakcija prije početka praktične meditacije, no u ovoj meditaciji kombiniramo disanje s recitacijom mantre OM AH HUM, koja se zove “mantra svih Buddha”. Puno je različitih mantri, ali su sve sadržane u ova tri slova. Svi su Buddhe obuhvaćeni u tri skupine: vajra tijelo, vajra govor i vajra um. Mantra vajra tijela je OM, mantra vajra govora je AH, a mantra vajra uma HUM. Stoga ćemo, ako recitiramo ova tri slova s vjerom, primati blagoslove tijela, govora i uma svih Buddha.”

Više o ovome i zašto je mindfulness ili pažnja opće mjesto svake meditacije bit će objašnjeno na ova dva predavanja koja će sadržavati i praktični dio. Naime, imat ćemo priliku odmah se i okušati u vođenoj meditaciji.

Nikakvo prethodno iskustvo nije potrebno. Sjedimo na stolicama.

Naknada 30kn 
 
Svi su dobrodošli!