Dokumentarni film na Molo longu

pozivamo Vas da u četvrtak, 22.06. u 21:00 na Molo longu pogedate

Dokumentarni film “TURIZAM”

U četvrtak, 22.06. u 21h, Udruga Ri Rock poziva vas na projekciju novog dokumentarca iz serije KineDoka – Turizam!, uz povjetrac i šum mora, na Molo longu.

Naslov (originalni): Turizam!
Naslov (hrvatski): Turizam!
Vrijeme: 52′
Redatelj: Tonći Gaćina
Jezik: hrvatski
Godina: 2016.
Zemlja: Hrvatska

O filmu:
Turizam! je film o vještim lovcima, njihovom plijenu koji ništa ne sluti, kao i o diskretnim sakupljačima koji su tu da pokupe ono što preostane. Svako ljeto mjesta na hrvatskoj obali udvostruče broj stanovnika kroz turističke posjete sa svih strana svijeta. Turizam je danas glavna gospodarska grana, a u Hrvatskoj se često doima i kao jedina. Diljem Jadrana niču, ponekad iz ničega, raznovrsni sadržaji namjenjeni da upotpune tzv. turističku ponudu. Dok jedni love i uzgajaju ribu, drugi je spremaju, treći pak zabavljaju goste…
Životni krug kao da ne prestaje; identiteti, emocije i rezultati transcendiraju s mjesta na mjesto, s lokacije na lokaciju.

Film je imao svjetsku premijeru na 12. ZagrebDox-u – Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma, a međunarodnu na Vision du Réelu, 2016. .

Trailer: https://vimeo.com/165162157
Facebook event: https://www.facebook.com/events/656167817912840

O KineDoku:
KineDok je nova vrsta međunarodne zajednice, jedinstveni filmski klub i alternativna distribucijska platforma koja spaja ljubitelje i autore kreativnih dokumentarnih filmova.
Treće izdanje KineDoka u Hrvatskoj donosi niz novih hvaljenih europskih autorskih dokumentaraca. Prikazat će se recentni filmovi, redom premijerno prikazani na prestižnim filmskim festivalima, sa željom da jedinstvene priče i kvalitetni filmovi budu dostupniji i publici u velikim gradovima, ali i onoj u malim mjestima do kojih dokumentarni filmovi teško stižu.

Ulaz je slobodan zato dođite, zovite ljude, dijelite…

Vidimo se na Molo longu!

Udruga Ri Rock