6 stvari oko kojih morate biti sebični u vezi

Ljubavna veza podrazumijeva život u dvoje pun kompromisa. To je zajednica u kojoj se sve dijeli i u kojoj nikada niste na prvom mjestu vi kao pojedinac već vaša zajednica.

 

Ipak, stručnjaci napominju da kada su u pitanju neke stvari, jednostavno morate biti sebični u vezi kako biste sačuvali jedinstvenost i samostalnost.

Neovisnost

Ona je naročito važna za žene. Najgore što sebi možete učiniti je da ste toliko ovisni o partneru da uopće ne funkcionirate kada on nije tu. Odnos u kojem ste po cijeli dan zajedno nije zdrav, piše  Mind body green. Parovi koji rade zajedno moraju biti vrlo svjesni da imaju mnogo hobija i prijatelja kako bi ipak održali život i van veze.

Odnos u kojem jedan partner izdržava drugog također je jako loš i često se završava loše. Cilj veze je da dvije, ravnopravne, osobe budu u zajednici ljubavi. Neovisnost je ključ uspjeha i upravo je to ono što će privući drugu osobu.

Identitet

Sigurno znate nekoga tko se mijenjao sa svakim partnerom… Ukoliko je u vezi sa sportašem i sama osoba počinje trenirati, ukoliko je u vezi s rock glazbenikom počinje oblačiti crne majice i tako dalje.

Ne dozvolite da izgubite svoju jedinstvenost i ono po čemu vas drugi prepoznaju, zbog partnera. Ljubavnici dolaze i odlaze, a vaš identitet treba uvijek biti originalan i trebate ga samo izgrađivati i razvijati.

Sreća

Ne dozvolite da vas ljubavni odnos odvoji od stvari koje vas čine sretnima. Prirodno je da nećete dijeliti baš sve interese s partnerom. Zato uvijek ostavite prostor i vrijeme za sebe i stvari koje će vas činiti sretnim.

Važno je da ugađate sebi i da stvarate sreću koju ćete unijeti u odnos. Ne dozvolite da mrzovolja i nervoza partnera utječu ili brane vašu sreću.

Snovi i ambicije

Ukoliko sami niste zadovoljni sobom nitko neće biti zadovoljan vama. Prije nego što krenete na put stvaranja obitelji i zajednice važno je da izgradite sebe i svoju osobnost. Veza je puna kompromisa ali uvijek znajte što je za vas prioritet.

Ne dozvolite da netko guši vaše ambicije naročito ne partner. Koračajte za svojim snovima jer to je jedini put ka sreći.

Vjerovanje

Stvari u koje vjerujete su vaše i osobne i ne dozvolite da netko na njih utječe ili se u to miješa. Nije važno je li riječ o tome vjerujete li u Boga ili u princip ’dobro se dobrim vraća’ – radite stvari onako kako vjerujete, osjećate i u skladu s onim što donosi mir, ljubav i ispunjenje vašem srcu.

Neka vaše navike i vjerovanja budu osobna stvar i samostalno u njima uživajte.

Pravo da budete saslušani

Ne dozvolite da vam netko nameće svoje mišljenje. Svatko treba saslušati što vi imate reći, naročito u stresnim situacijama i svađama. Također vi ne trebate partneru biti osoba koja će ga bespogovorno slušati i koja će pratiti samo njegove ideje.

Svakome je potrebno da popriča s voljenom osobom i da s njom podijeli dan.

bizlife