18.10; Bacanje hrane; emisija Poriluk

emisija Poriluk, 18.10. 2021. , razgovaramo sa Brankom Ilakovac iz Centra za prevenciju otpada od hrane, (klik na ime ide na njihovu stranicu!).

Hrana skriva razne druge aspekte, osim pukog preživljavanja tako što jedemo. Kroz hranu i način na koji je koristimo vide se naše emocije, skrivene boli, navike. Ako obratimo pažnju na načine korištenja hrane možemo otkriti mnogo o sebi i poboljšati svoj život. Štoviše, čini se da je to jedan od važnijih praktičnih primjera primjera rada na sebi, primjera koji se tiče samog sebe ali i odnosa sa okolinom.
Jedan od važnih aspekata nas samih, ali i današnjeg društva je bacanje hrane. Zastrašujuća količina hrane se baca na odlagališta, dok se na drugim mjestima osjeća manjak. Stimuliranjem potrošnje povećavamo potrošnju goriva, preradu, ambalažu, finalno i odlagaliušta i mnogih drugih karika u lancu. No, to nije sve, postoje i brojni drugi aspekti koje treba osvijestiti. Košta li hrana samo onoliko koliko joj je istaknuta cijena? Nikako!
Mnoge druge nevidljive cijene plaćamo i platiti ćemo kasnije, mi ili naša djeca.
U današnjoj radio emisiji Poriluk o ovoj gorućoj temi priča dr sc Branka Ilakovac iz Cepoha.

…………………..

Radio Emisija Poriluk Emitira se na svim slijedećim radio postajama: Radio Korzo , Radio OK, Radio Kastav i Radio Gorski kotar i Radio Rabu oko 19h-20h svakog ponedjeljka; Radio Kastav emitira ponedjeljkom u 22h i reprizu četvrtkom u 22h. Arhivu emisija možete poslušati na našim stranicama ovdje ; Današnju epizodu objavljujemo u nastavku:

EMISIJA u audio obliku:

Emisija ima prilog u ANIMIRANOM filmiću:

Radio Emisija Poriluk Emitira se na svim slijedećim radio postajama: Radio Korzo , Radio OK, Radio Kastav i Radio Gorski kotar i Radio Rabu oko 19h-20h svakog ponedjeljka; Radio Kastav emitira ponedjeljkom u 22h i reprizu četvrtkom u 22h. Arhivu emisija možete poslušati na našim stranicama ovdje ; Slušajte nas na Radio postajama:

  • 30.3.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.